Place of venue gisteren was het Thai Seafood restaurant in Tuen Mun, op een 45 minuutjes met de bus vanuit Central naar New Territories.
De seafood restaurants liggen naast de vismijn, waar je zelf de vis gaat kopen die je graag lust en met de vissers onderhandelt over de prijs. De vis is dan ook dagvers (wordt levend verkocht). Daarna krijg je de vis mee, die in het restaurant van je keuze wordt gewogen en bereid volgens je eigen smaak en hier betaal je dan nog wat extra voor.
En, neen! geen seafood zoals in Belgiƫ, waar je na je eten nogmaals moet slikken bij de rekening.
Stond op het menu: kreeft, krab, langouste, scampi, schelpdier (beetje vergelijkbaar met onze coquilles maar groter), oesters en een lekker visje, allemaal lekker bereid met look of met chilipeper, in zoutkorst of gestoomd...... voor nog geen 300HKD (oftewel 30 euro pp). Dat maakte het nog veel gemakkelijker verteerbaar :)
Het koopwaar
Viviane is zeer bedreven in het onderhandelen
Njammie crab!
De lekkere schaal -en schelpdiertjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten