Jammer genoeg is het inmiddels al een tijdje geleden dat we nog eens een blog hebben gepost. Na onze reis in Vietnam was het terug werken geblazen. En voor Bruno betekende dat reizen, veel reizen. Maar dan niet voor zijn plezier. De voorbije weken heeft hij weer een hele poos in Maleisië gespendeerd en momenteel resideert hij in Taiwan. Volgende maanden zien er niet veel beter uit want er staat ook een project in Singapore op til. Tot zover ons plan om door de verhuis het reizen te zien minderen...we zijn jammer genoeg weer op (of over) het aantal dagen van huis net zoals in België. En zo mis je avonden, vrijdagavonden, weekends en zelfs feestdagen (want reizen is doorwerken). Remind me again....o juist Hong Kong :)
Dan maar uitkijken naar het volgende tripje dat er gepland staat, onze 5-daagse Koh Samui begin juli. Ik ben inmiddels aan het studeren om het theoretische gedeelte van mijn duikcursus al achter de rug te hebben zodat ik eens daar aan the real works kan beginnen. Na mijn trial in Vietnam in december had ik de microbe helemaal beet. En nu we hier toch wonen zijn zulke dingen altijd fijn meegenomen. Liever hier leren duiken dan in de Oosterschelde, zeg nou zelf...
En als je zo hele tijden single bent dan vul je je tijd met andere nuttige dingen. Dinertjes met vriendinnen, bioscoop met vriendinnen, hiken met Jahra. Inmiddels is het weer lekker warm en vochtig dus de hikes moeten liefst wat in de schaduwrijke omgeving zijn als de zon komt piepen (want o jawel ik heb mijn eerste zonnebrand alweer te pakken dit seizoen). En ook het zwembad gaat terug open (daar hebben we dit weekend al lekker van genoten).
Een super leuk tijdverdrijf tijdens week -of weekenddagen is natuurlijk lekker gaan eten. En je kan het zo chique of juist zo chill niet bedenken maar in Hong Kong kan je werkelijk alles vinden. Voor de culinaire vrienden thuis, hier een paar van mijn favoriete adresjes:
- Going fancy: Caprice in het Four Seasons Hotel- een aanrader maar als je het qua prijs in de hand wil houden toch best voor de lunch deal kiezen zoals wij deden. Diner in HK is typisch x2 qua prijs voor net hetzelfde... zeer luxueus maar super lekker!
- Voetjes in het zand: op Lantau zijn er heel veel leuke stranden en het voordeel is dat veel van hen er ook leuke restaurantjes op nahouden. In Pui O is dat Mavericks (de pulled pork burger van vorige week was njammie!) en op Cheung Sha beach is dat Lantana. Inmiddels is ook Jahra daar gekend en krijgt ze al meteen een kommetje water aangeboden na het hiken.
Mavericks in Pui O: de Wonton Nachos en pulled pork burger zijn een must
Lantana in Cheung Sha: voor pizza, pasta and the likes
- Een portie gezond: Met stip op 1: Tallore, nu een jaar geleden geopend door onze Belgische vriend Stijn die een gat in de markt zag in HK als het neerkwam op gezonde lunches. Hij begon een soepbar (ja en Tallore is West-Vlaams voor bord) waar er naast een hele resem aan gezonde soepen (geen room, noch MSG) lekkere slaatjes, broodjes en intussen ook pasta te koop zijn. Een super adresje voor wie tijdens de middag niet veel tijd heeft maar toch gezond wil eten. Een Belgisch staaltje ondernemerschap pur sang!
Op een verdienstelijke tweede plaats: Life café (er is een versie van in Discovery Bay en eentje in SOHO). Ze serveren er lekker gezonde en organische "gerechjes" en super drankjes. Mijn favorite: de life salad met humus en lijnzaadcrackers en de falafelburger. Hun dakterras dat 's avonds super gezellig is, ook al zit je pal in het midden van het drukke SOHO, is mooi meegenomen.
- Wereldkeuken: na ons eerste bezoekje waren we meteen verkocht aan Chicha. Chicha serveert Peruviaanse keuken (ze staan zelfs in de top 5 van beste Peruviaanse restaurants outside of Peru ter wereld). Je bestelt allemaal kleine hapjes maar op het einde van de avond is je buikje goed gevuld met heerlijk eten. De trio van ceviche is een must , aangevuld met spiesjes van kabeljauw. Maar eigenlijk is alles op de kaart super lekker.
Nepali: zoals de naam doet vermoeden Nepalese keuken. Redelijk spicy dus enkel voor de liefhebbers. Maar hun stoofpotjes of alles wat gegaard is in claypot zoals ze dat noemen, om je vingers bij af te likken.
- Niet enkel vrijdag is visdag: Hong Kong bestaat voor een groot deel uit eilandjes, en rondom die eilandjes wordt er druk gevist. Ons favoriete Seafood restaurant is Rainbow Restaurant op Lama Island. Het is heel basic met plastieken stoelen maar de vis is wel dagvers. Ze hebben zelfs hun eigen bootservice waarbij ze je op Hong Kong Island komen oppikken en na het eten netjes terugbrengen. Leuk om met een kleine of wat grotere groep naartoe te trekken en al dan niet te combineren met een korte hike op Lama.
Last but not least, en niet omdat het op zich zo speciaal is: maar in Pacific Coffee hebben we al menig zaterdag -of zondagochtend gespendeerd. Een croissantje (ook eentje voor Jahra trouwens) met een koffie en zicht op het water en de bergen, kan je nog meer chill aan het weekend beginnen?
En bij deze, omdat het bijna vrijdag en dus bijna weekend is: geniet ervan (ze voorspellen in België ook een hittegolf-je hebben we gehoord...)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten