maandag 3 maart 2014

After CNY: the ceremony of cutting the suckling pig

Als iedereen uitgefeest is en terug aan het werk kan...is het opnieuw tijd om te klinken. Geen enkel Chinees Nieuwjaar komt zonder een receptie/dinner met de collega's. Het is niet eender op welk moment, dit moment wordt uitgekozen of berekend tot op het uur toe. Als je dan op die dag en dat tijdstip klinkt met de collega's op het nieuwe jaar kan het niet meer stuk.

Een traditie die in ere gehouden dient te worden is het aansnijden van de suckling pig, een soort melkvarkentje dat traag geroosterd is. Het aansnijden en eten van suckling pig rond de periode van Chinees Nieuwjaar is een aloude traditie (net zoals de kerstkalkoen bij ons). En het zou geen Chinees feestje zijn zonder een lucky draw (prijzenpot). De pot was dit jaar goed gevuld en de collega die de Ipad mee naar huis nam was dolgelukkig.


vlnr: Shirley, Lily, Stephanie, Stacey, Karen, Candy en Maicy

De lucky draw prijzen

Het eten staat op tafel ...

Jo en Clarency snijden de suckling pig aan

Raymond is dolblij met zijn Ipad

 
vlnr: Candy Yeung, Vivian, Maicy, Mavy, Edith, Stephanie, Karen, Lily en Candy Wan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten